EvenemangLyktvandringen 2017

Datum / Tid

Torsdag 9 nov 2017
16:00

Dörrarna öppnas

15:30

Plats

Kulturoasen

Biljetter

Köp biljett

 

Hågaby – Kvarnbo Torsdag 9 november, 2017

Torsdag 9 november är det åter igen dags för ett av höstens/vinterns vackraste evenemang i Uppsala – En vandring mellan ljus och mörker. Förra året uppskattades besökarantalet till över 3000 pers så missa inte denna unika kulturhändelse!

OBS! Pga den explosionsartade utvecklingen på detta event har vi sedan 2016 beslutat att ta en låg entréavgift. I första hand för att kunna anställa vakter, sjukvårdspersonal och annan personal som kan ansvara för kvalitet och säkerhet. Entreávgiften är löjligt låga 30 kronor. Barn under 3 år går in gratis. Det går att förköpa och även betala i entré, betalning kan ske med kontanter, betalkort eller swish.

1200 marschaller placeras ut kring Kvarnbofallet, där det erbjuds en 2 km lång vandring med inslag av musik och andra spännande överraskningar. Även i år ber vi er att stänga av mobiltelefonerna under vandringen. För allas trevnad vill vi också be er att ha en låg samtalsvolym.

Fri parkering vid Bycentrum (följ parkeringsvakternas instruktioner, de bär gula reflexvästar)

Servering i Hågasalen/Kulturoasen i bycentrum är öppen mellan 16-21. Två foodtrucks finns vid bycentrum.

Servering i Hågasalen/Kulturoasen i bycentrum är öppen mellan 16-21. På scenen står unga artister från tävlingen IMAGINE och kvällen blir en kick-off för IMAGINE UPPLAND 2018. Även föreningen (H)JÄRNKOLL – psykiska olikheter – lika rättigheter finns på plats med bokbord och utställning.

Program:

16.00 Kulturoasens servering öppnar
16.30 Första gemensamma vandringen
17.15-17.50 Livemusik (Imagine)
18.00 Andra gemensamma vandringen
18.15 – 18.50 Livemusik (Imagine)
19.00 Eldshow på Torget (Uppsala Waldorfskola)
19.30 Tredje gemensamma vandringen
19.30-20.00 Livemusik (Imagine)

Arrangeras av Kulturhjältarna i samarbete med Musik i Uppland och Uppsalahem. Lyktvandringen, Tantens Gröna Skafferi & Garderob, (H)järnkoll och Audeo AB.

BILJETTER

Förköp av biljetter görs på Tickster.com. Det går att köpa gruppbiljett om ni är en familj. Det går även att betala i entré (kontant, betalkort eller swish).

Dela evenemanget

Om Kulturoasen

Kulturoasen är belägen i natursköna Hågaby. En populär söndagsscen som drivs av Kulturhjältarna i samarbete med Tantens Gröna Skafferi & Garderob.

Kulturoasen startade 2007 och artister som Dag Vag, Louis Hoffsten, Frifot, Räfven, Erja Lyytinen och NRBQ har spelat där.

Mat och fika finns vid varje evenemang.

Vid de flesta evenemang tillämpas frivillig entré (inte att förväxla med gratis, vi förväntar oss att ni lägger ett generöst bidrag i skålen av den enkla anledningen att även musiker och artister arbetar).

» Läs mer om Kulturoasen

Kommande evenemang