EvenemangLena Willemark med Blå Ferdi

Datum / Tid

Söndag 1 okt 2017
14:00

Dörrarna öppnas

12:00

Plats

Kulturoasen

LENA WILLEMARK - ÅRETS KOMPOSITÖR VID FOLK & VÄRLDSMUSIKGALAN !
Turnéaktuell med Blå Ferdi

Det senaste året har inneburit en mängd spännande projekt och utmärkelser för Lena Willemark.

Vid årets Folk & Världsmusikgala som gick av stapeln på Helsingborgs konserthus nu i helgen fick artisten, sångerskan, spelmannen och kompositören LENA WILLEMARK från Älvdalen motta utmärkelsen ÅRETS KOMPOSITÖR. Priset är instiftat av STIM.

Juryns motivering
Årets Kompositör: Lena Willemark, från Älvdalen, bosatt Stockholm

Att kombinera traditionsmusik med nutida klanger är inte alldeles enkelt. Att förankra det gamla i det nyaste nya, att hitta en form där bägge delarna växer och sömlöst blir ett. Vår pristagare har på ett fantastiskt sätt hittat de gemensamma nycklarna men också spårat upp nya vinklar, varianter och vändningar som ger lyftkraft och lyster. Till och med med det ålderdomliga språket som blommar långt upp i Västerdalarna.

Lena var även dubbelt grammisnominerad i år i två klasser: folkmusikkategorin med hyllade albumet BLÅFERDI och i den klassiska kategorin med albumet DANSA tillsammans med Cecilia Zilliacus.
I år utsågs Lena Willemark dessutom till ledamot av Hederskollegiet vid Kungliga Musikhögskolan I Stockholm, samt till hedersdoktor vid Högskolan Dalarna.

Blå Ferdi består av följande musiker

Lena Willemark: violin, alt violin, sång
Emma Reed: violin
Sandra Marteleur: violin
Mia Marin: violin
Tina Quartey: percussion
Leo Svensson: cello

Frivillig entré

Dela evenemanget

Om Kulturoasen

Kulturoasen är belägen i natursköna Hågaby. En populär söndagsscen som drivs av Kulturhjältarna i samarbete med Tantens Gröna Skafferi & Garderob.

Kulturoasen startade 2007 och artister som Dag Vag, Louis Hoffsten, Frifot, Räfven, Erja Lyytinen och NRBQ har spelat där.

Mat och fika finns vid varje evenemang.

Vid de flesta evenemang tillämpas frivillig entré (inte att förväxla med gratis, vi förväntar oss att ni lägger ett generöst bidrag i skålen av den enkla anledningen att även musiker och artister arbetar).

» Läs mer om Kulturoasen

Kommande evenemang