EvenemangFränder

Datum / Tid

Söndag 5 nov 2017
14:00

Dörrarna öppnas

12:00

Plats

Kulturoasen

Folkmusikbandet FRÄNDER släpper sitt självbetitlade debutalbum på Kulturoasen!

 Inspirerade av traditionell estnisk och svensk folkmusik hittar den här kvartetten ett eget uttryck.”
(Piteå-Tidningen)

Svensk-estniska FRÄNDER bildades våren 2015 och fick kort därefter ta emot pris på en internationell tävling i Estland för sin musik. De fick också, efter en speciell inbjudan från svenska ambassaden i Guatemala, det prestigefyllda uppdraget att representera Sverige och göra en turné i deras regi. Efter ytterligare turnéer, i Skandinavien och Baltikum, släpper nu FRÄNDER sin debutskiva med releasekonserter i fyra europeiska länder.

Med den svenska och estniska folkmusiktraditionen som språngbräda bjuder FRÄNDER in till ett musikaliskt landskap där nyskrivet och traditionellt förenas. I en akustisk sättning med sång och berättelse i fokus framförs sårbara texter och fängslande historier med både värme och innerlighet. Genom sinnrika arrangemang, kraftfull stämsång och stundtals tyngdlösa melodier skapar FRÄNDER egen musik med stark personlighet och känsla som berör långt utanför genregränserna. 

”De framför sin musik med en stor spelglädje, kraftfull energi och beundransvärd skicklighet.”
(Ando Kiviberg, Borgmästare i Viljandi och grundare av Viljandi Folk Festival)

“The quartet’s warm, powerful and lovable charisma can hardly disappoint even the most hardened souls.”
(Nils Thorlund rootzone.dk)

Frivillig entré!
Samlas in under konsertens gång. Ska dock inte förväxlas med ”Gratis”. Vi förutsätter att man lägger en slant. Rekommendation 50-200 kr.

Dela evenemanget

Om Kulturoasen

Kulturoasen är belägen i natursköna Hågaby. En populär söndagsscen som drivs av Kulturhjältarna i samarbete med Tantens Gröna Skafferi & Garderob.

Kulturoasen startade 2007 och artister som Dag Vag, Louis Hoffsten, Frifot, Räfven, Erja Lyytinen och NRBQ har spelat där.

Mat och fika finns vid varje evenemang.

Vid de flesta evenemang tillämpas frivillig entré (inte att förväxla med gratis, vi förväntar oss att ni lägger ett generöst bidrag i skålen av den enkla anledningen att även musiker och artister arbetar).

» Läs mer om Kulturoasen

Kommande evenemang